Çoğu tarifte ekstra şeker, yağ ve kaloriyi azaltmak için birkaç basit malzeme değişikliği yapmayı deneyin; hem de sevdiğiniz tadı değiştirmeden! Bu değişiklikler yemekten zevk almanızı ve daha sağlıklı beslenmenizi sağlayacaktır.

Bu malzemeler yerine… Şunları deneyin… Ve kazancınız bu olsun…
1 bardak şekerli krema 1 bardak yarım yağlı krema

1 bardak koyulaştırılmış tam yağlı süt

1 bardak koyulaştırılmış yağsız süt

48 g yağ

53 g yağ

72 g yağ

1 bardak ekşi krema 1 bardak yağı azaltılmış ekşi krema

1 bardak yağsız ekşi krema

12 g yağ

40 g yağ

1 bardak az yağlı, aromalı yoğurt 1 bardak yoğurt, sade veya şekersiz tatlandırıcılı 22 g şeker
450 g dana kıyması 450 g hindi göğsü kıyması 78 g yağ
1 bardak kabuklu yemiş ½ bardak kavrulmuş kabuklu yemiş 21 g yağ
2 dilim pişmiş domuz pastırması 1 dilim Kanada pastırması 4 g yağ
28 g Cheddar benzeri sert peynir 28 g yağı azaltılmış peynir

2 yemek kaşığı Parmesan peyniri

4 g yağ

6 g yağ

Yazar