Alışveriş Listesi

Sağlıklı yemek yapmanın ilk adımı, mutfağınızı sağlıklı yemekler yapmak için hızla bir araya getirebileceğiniz çeşitli gıdalarla doldurmaktır. Yoğun gecelerde hızlı bir şekilde yemek yapabilmek için bu gıdaları el altında bulundurun.

Mutfak Dolabında

• Fasülye: siyah fasulye, barbunya, börülce, nohut, mercimek, kızartılmış
• Pirinç: esmer, uzun taneli, pirinç karışımları
• Diğer tahıllar: kuskus, arpa şehriye, mısır unu, buğdaylı kraker, galeta, ekmek kırıntıları
• Makarna: spagetti, fettuccini, penne, kelebek, ramen noodle
• Soğan
• Konserve domates: doğranmış, tam, çeşnili, güneşte kurutulmuş, sos, salsa
• Konserve sebze, karışık sebze, taze fasulye, mantar
• Konserve ve kurutulmuş meyveler: elma püresi, kızılcık
• Soslar: makarna, pizza, peynir sosu, et sosu
• Çorbalar: konserve çorbalar, et suyu ve bulyon ve kurutulmuş çorba karışımları
• Et: konserve ton balığı, somon, konserve midye, tavuk
• Fıstık ezmesi
• Sirke: elma suyu, kırmızı ve beyaz şarap, balzamik sirke
• En sevdiğiniz otlar ve baharatlar
• Yağlar: zeytinyağı, kanola yağı, yerfıstığı yağı ve yağsız pişirme spreyi

Buzdolabında

• Sebze ve meyveler
• %100 sebze ve meyve suları
• Sebze ezmeleri
• Yağı azaltılmış süt ve yoğurt (şeker ilavesiz)
• Yağı azaltılmış peynirler: cheddar, mozzarella, İsviçre peyniri, Monterey Jack, süzme peynir, Parmesan
• Yağı azaltılmış ekşi krema ve krem peynir
• Tortilla
• Yumurta
• Kıyılmış sarımsak

Yazar